Публикация

Месец на безплатни профилактични прегледи за ендометриоза в „Майчин дом“

Месец на безплатни профилактични прегледи за ендометриоза в „Майчин дом“

През целия месец март ще се провеждат безплатни профилактични прегледи за дами за ендометриоза, а в седмицата на Празника на жената и за момичета с гинекологични оплаквания


Месец март е световният месец на осведоменост за ендометриоза. В България за четвърта поредна година водещи специалисти от СБАЛАГ „Майчин дом” се включват с безплатни профилактични прегледи в инициативата ЕндоМарт 2022, в подкрепа на пациенти, страдащи от ендометриоза, част от световната кампания WorldWide EndoMarch.

От 1 до 31 март ще се преглеждат жени, които имат съмнение за заболяването или са диагностицирани с него

или са пациентки с фамилна обремененост. Целта е да се повиши информираността за ендометриозата, която засяга 1 от 10 представителки на нежния пол в репродуктивна възраст и често води до редица проблеми, сред които безплодие.

 

Профилактичните прегледи за ендометриоза се провеждат от водещите специалисти на „Майчин дом” – проф. д-р Иван Костов, д.м.н., изпълнителен директор на СБАЛАГ „Майчин дом“, д-р Иван Диков, управител на Медицински център „Майчин дом“, д-р Дориан Босев и д-р Радко Тоцев.


В осмомартенската седмица (7 – 11 март 2022 г.) ще бъдат безплатните консултации за детско юношеска гинекология. Прегледите ще се провеждат от д-р Диана Христова и д-р Наталия Петракиева, като са насочени към момичета от 0 до 16-годишна възраст. За прегледа задължително малките пациентки трябва да бъдат придружени от родител (настойник) и да представят необходимите лични документи за справка (акт за раждане на детето и лична карта на родителя).


Приемът е в 214 кабинет, а часове могат да бъдат записани от 25.02.2022 г., петък, всеки работен ден между 14:00 и 16:30 ч. на телефон 02/ 9172 442 или чрез и-мейл office@maichindom.com.

Коментари