Публикация

„Справочник за прием на студенти за учебната 2022-2023 година“ вече е в книжарниците

„Справочник за прием на студенти за учебната 2022-2023 година“ вече е в книжарниците

Книгата с отговорите на всички въпроси, вълнуващи кандидат-студентите, вече е в продажба. В книжарниците на Медицински университет – Варна можете да откриете новия „Справочник за прием на студенти за учебната 2022-2023 година“. Ето какво ви очаква на страниците му:

Какви специалности предлага Медицински университет – Варна?

През новата учебна година кандидат-студентите могат да избират от следните специалности: "Медицина", направление "Военен лекар", "Дентална медицина", "Фармация", "Медицинска сестра", "Акушерка", "Кинезитерапия", "Логопедия", "Биомедицинска техника и технологии", "Управление на здравните грижи", "Здравен мениджмънт", "Здравен мениджмънт и медико-социални грижи", "Фармацевтичен мениджмънт и грижи", "Опазване и контрол на общественото здраве", "Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа", "Оптометрист", "Информационни технологии в здравеопазването и здравните грижи", "Клинична логопедия", "Козметология", "Трансфер на технологии и иновации във фармацията", "Медицински лаборант", "Помощник-фармацевт", "Инспектор по обществено здраве", "Зъботехник", "Рехабилитатор", "Рентгенов лаборант", "Медицински козметик" и "Медицински оптик".
В Справочника ще откриете полезна информация за всяка специалност – какво изучава, с каква форма и продължителност е обучението, какви възможности за реализация предлага на завършилите.

Как се става студент в Медицински университет – Варна?

В новия Правилник за прием на студенти в МУ-Варна за учебната 2022-2023 г. ще прочетете:

  • актуалните условия за прием във всяка една специалност;
  • необходимите документи за кандидатстване;
  • подробна информация за състезателните изпити;
  • изпитните дати;
  • как протичат всички изпити;
  • по какъв начин се оценяват конкурсните работи;
  • как се образува балът;
  • как протича класирането;
  • кога се обявяват резултатите;
  • какъв е редът за записване на новите студенти.

Справочникът – полезен помощник за всеки кандидат-студент

Богато илюстрираното издание със снимки от студентския живот в Медицински университет – Варна, предлага още много информация. Тук ще прочетете какви са сроковете за подаване на документи за кандидатстване, ще откриете конспектите за кандидатстудентските изпити, списък с учебна литература за подготовка, както и полезни линкове и контакти.


Новият "Справочник за прием на студенти за учебната 2022-2023 година" можете да намерите в книжарниците на Медицински университет – Варна, както и да поръчате онлайн от тук.

Коментари