Публикация

Комуникацията с лекари - какво е бъдещето?

Комуникацията с лекари - какво е бъдещето?

Успя ли фармацевтичната индустрия да се адаптира към новите условия за комуникация с медицинските специалисти? Бързо ли си пробиват път в практиката иновативните решения? Защо независимите професионални платформи по-добре успяват да организират общности от медици, базирани на техните интереси? 

 

Тези и други важни въпроси бяха поставени в уебинар, посветен на новите модели за комуникация между фармацевтичните компании и медицинските специалисти.  Своята гледна точка представиха:

  • Heléna Bargiel, UCB
  • Chris Easton, Takeda
  • Dirk Otto, Boehringer Ingelheim
  • Д-р Петър Велев, основател на CredoWeb

Модератор на уебинара бе Пол Симс (Paul Simms), дългогодишен водещ на международното събитие Eyeforpharma, сега Reuters Events, където висшият мениджмънт на фармацевтичната индустрия обменя опит, насоки и нови тенденции в бранша. 

 
Всички говорят за Customer Experience, но истината е, че все още са в плен на модели и процеси, които компаниите използват от години като например създаването на собствени сайтове, портали и приложения, споделиха участниците в уебинара.  

 

Все повече хора предпочитат да използват големи платформи за дейностите, които ги интересуват - например вместо да търсят поотделно уебсайта на различни хотели, те просто влизат в TripAdvisor. Подобни тенденции се отчитат и във фармацевтичния сектор. 

 

Според проучвания много лекари предпочитат  нeутрални, експертни, лесно достъпни онлайн пространства, където  могат да водят задълбочени разговори и дискусии,  да разширят и обновяват медицинските си познания и да имат  удобен  и надежден  достъп до  мрежа от колеги по всяко време, от всяко място и устройство. Здравните специалисти  променят навиците си и имат нови очаквания   за клиентско преживяване; корпоративните  уебсайтове постепенно отстъпват място на неутрални, надеждни експертни  платформи с широк набор от възможности. Добре е  да сме в крак с тази промяна. 

 

Гледайте видеото по-долу с акценти от събитието! 

 

Пълният запис на уебинара може да намерите тук.

Коментари