Публикация

Екодиаб – резултатен в битката с Метаболитния синдром

Екодиаб – резултатен в битката с Метаболитния синдром

Забързаният начин на живот, стресът, недоспиването, употребата на алкохол и цигари - всичко това влияе върху чувствителността на тялото към инсулина, която впоследствие може да доведе до неприятни заболявания. От метаболитен синдром страда повече от 25% от възрастното население в света, а на всеки 5 секунди някъде по света 1 човек се разболява от диабет.

 

Единственият начин да се избегне е чрез незабавна промяна в стила на живот, която включва рационално хранене, спорт, по-малко стрес и повече сън. А в допълнение и прием подходящи хранителните добавки, които със сигурност ще повишат eфективността от новия стил в начина на живот.

 

 

Какво е Метаболитен синдром?

Терминът е използван за първи път през 1977 г. от д-р Херман Халер.

Той е съвкупност от рискови фактори като:

  • високо артериално налягане, повишена кръвна захар;
  • повишени нива на холестерола;
  • затлъстяване, основно в областта на корема

Метаболитният синдром засяга хората на всяка възраст и достига 40-50% при мъжете и жените над 35-40 г., като отчита пикови стойности при хората над 60 години.

 

Причините за развитие на метаболитния синдром са комплексни:

  • Генетични фактори или фамилната предразположеност;
  • Начинът на живот: прекомерното хранене с висококалорийна храна, липсата на физическа активност, както и продължителното излагане на интензивен психоемоционален стрес, злоупотребата с цигари и алкохол.

Решаващо е взаимодействието на тези фактори помежду им.

 

 

Може да спрете метаболитния синдром с няколко стъпки

Дали ни се иска или не, физическата активност и здравословният хранителен режим са основните средства в над 50% от случаите. А това означава, че е необходимо е да се промени стилът ни на живот, като се започне с умерено намаляване на калориите при хранене. Само така може да се постигне 5-10% редукция на теглото за година и да добием нови хранителни навици.

 

Пържените картофи са вкусни, но нека не са част от всеки бърз обяд. Смути или просто нарязана ябълка са винаги по-добрият избор.

 

Вместо тлъсти меса по-добре хапвайте пуешко, телешко и повече риба. Нискомаслените млека и млечни продукти са за предпочитане. За готвене избирайте растителните пред животинските храни.

 

Важен е приемът на течности, най-добре вода – по 30 ml на кг/тегло.

 

Дайте шанс на по-голяма физическа активност. Дори и да не успявате да спортувате активно, разходки в парка, колело и дори пропускане на асансьора са стъпки в тази посока. Движението влияе на кръвното налягане, холестерола и чувствителността към инсулина на организма. Необходимият минимум физическа активност е 30 минути пет пъти в седмицата.

 

 

 

Най-добре е да спрете цигарите и алкохола, но и да ги намалите, ще имате полза.

Друг важен момент е да се ограничи стресът и да се спи достатъчно и пълноценно.

 

Към всички тези важни и постоянно присъстващи немедикаментозни мерки трябва да бъдат включени и фармакологични средства, които могат да коригират кардио-реналните и метаболитни нарушения. Този подход на приложение на медикаменти и добавки има своето място в комплексното лечение на метаболитния синдром, съветва доц. Даниела Попова, дм, от Метаболитна клиника в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“.

Превенцията е много важна,

тя се препоръчва от Международната диабетна федерация. Не малко проучвания са доказали значимостта на тези мерки. В последните години имаме индикации, касаещи медикаменти за лечение на предиабед и метаболитен синдром, допълва доц. Даниела Попова.

 

 

виж повече

 

 

Екодиаб е много подходящ продукт на италиански производител, който повишава ефективността от промените в начина на живот.  Това е хранителна добавка, създадена за нуждите на пациенти с метаболитен синдром и комбинира:

 

  • Хром, който балансира нивото на глюкоза в кръвта;
  • Магнезий, който допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора, като повлиява метаболизма и производството на енергия;
  • Стандартизиран екстракт на абсцисиева киселина от гроздови семки (сорт “витис винифера”)е ≥ 50µg, който подобрява глюкозния толеранс и липидемията.

Съчетаването им повлиява кръвната захар на гладно и след хранене, контролира и

 нормализира нивoто на oбщия холестерол (ОХ), нископлътностните литопротеини (LDL) и триглицеридите.

Екодиаб:

  • Понижава телесното тегло, намалява коремната обиколка;
  • Профилактира появата на захарен диабет II тип и свързания с него сърдечно-съдов риск;
  • Препоръчва се и при млади пациенти с метаболитен синдром- от 18 до 44 г.

Приема се по 1 капсула дневно, което гарантира необходимия ефект.

 

Няма описани странични действия при препоръчаната доза и не взаимодейства с други лекарствени продукти.

Прикачени файлове

Ecodiab_brochure_210x297mm_PRINT.pdf

Коментари

Къде може да се намери тази добавка?