Публикация

Странни присъди - от шeв и кройка до секс забрани

Британската съдебна система може и да е една от най-старите в света, но съдиите никога не пропускат възможност да проявят инициативност и творчество в наказанията, които раздават.


Ето някои примери за присъди, измислени в зависимост от престъплението:

Мъжете не са позволени
Когато една жена подлудила съседите си с бурният си сексуален живота, един съдия решил да предприеме директни мерки за решаването на проблема.
 
28-годишната Натали Джентъл от Плимут получила забрана вечер да кани мъже в дома си с изключение на братята й и службите за спешна помощ. Освен това й е забранено да е в нетрезво състояние на обществени места и да танцува на пилон или в скута на мъже.

Благотворителен капан
Група тийнейджъри, които измамили своите съседи да спонсорират несъществуваща благотворителен маратон, получили подобаващо наказание от местната полиция.

Вместо да бъдат съдени за измама 17-годишните младежи били принудени да пробягат цели 16 километра (разстоянието, посочено в измисления маратон).

Ресторантска забрана
Студент, който изконсумирал храна за хиляди лири без да плаща сметките в различни ресторанти, получил забрана да яде в скъпи заведения в продължение на една година.

Съдия отсъдил Янис Нордс да не стъпва в шест от най-скъпите квартали на Лондон, където се намират и много луксозни ресторанти.

Карнавални костюми
Престъпници били принудени да направят костюми за карнавала „Нотинг Хил" като част от програмата за обществено полезен труд за различни престъпления, включително за кражби и обири.

Други наказания за престъпниците включват работа в благотворителни магазини, грижи за животни във ферми и сервиране на обяд в клуб за възрастни хора.


 

Коментари