Публикация

Дари кръв! Стани нечий герой!

Дари кръв! Стани нечий герой!

От 24 март 2022 г. започва кампания по безвъзмездно кръводаряване за пациентите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Акцията е с продължителност 8 календарни дни и приключва на 31 март 2022 г.

Кръводаряването в полза на най-голямата спешна болница в страната се провежда под надслов „Стани нечий герой!“

с подкрепата на Националния център по трансфузионна хематология и Българската организация за доброволно кръводаряване.


Всички желаещи, които искат да помогнат на болница „Пирогов“, могат да дарят кръв между 24 и 31 март 2022 г. в Националния център по трансфузионна хематология в София на адрес ул. „Братя Миладинови“ №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа и между 09:00 и 15:00 часа в почивните дни събота и неделя.

Всеки човек в добро здравословно състояние, на възраст между 18 и 65 години, е подходящ за кръводарител

Преболедувалите от Ковид-19 могат да дарят кръв 40 дни след последния положителен тест. Ваксинираните против коронавирусна инфекция свободно могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втората доза. Хора, на които им предстои имунизиране с втора доза, не са подходящи в момента за кръводарители.


За да можем да оказваме навременна помощ на тежко пострадали пациенти, в болница „Пирогов“ се нуждаем всекидневно от кръв и кръвни продукти. Всеки кръводарител, независимо от неговата кръвна група, е значим, защото помага най-малко на двама болни.


Всяка помощ е безценна!


Стани нечий герой!

 

Коментари