Публикация

Всичко най-важно от вътрешната медицина в нова книга на проф. Кръстев

Всичко най-важно от вътрешната медицина в нова книга на проф. Кръстев

През м. март 2022 г. излезе от печат „КЛИК 2022: КРАТКО. ЛЕКАРСТВА И КЛИНИКА“ под редакцията на известния интернист и гастроентеролог проф. Захарий Кръстев, който се обръща така към читателите: 

 

Който и да си ти - фармацевт, работещ лекар, студент по медицина, фармация, стоматология - и искаш бързо да направиш справка, разгърни КЛИК2022 - Кратко. Лекарства и Клиника 2022.

 

Постарахме се да обединим познанията си по  фармакология, разделите на вътрешната медицина, неврологията, дерматологията и да ги представим синтезирано.

Предлагаме кратко илюстрирано описание на механизмите за възникването на болестите и клиничните им прояви, на съвременното лечението.

 

100 страници отделихме на медикаментите – от растителните лекарства, през класическите лекарства,  до биологичната терапия и онкологията. Всеки раздел завършва с продуктите, които могат да бъдат закупени без рецепта. Надяваме се този КЛИК2022 да помага на фармацевти и лекари да не се загубят в глобалната мрежа.

Книгата може да бъде закупена в медицинската книжарница срещу „Майчин дом“, но и онлайн, като доставката е чрез Еконт или Спиди.

Съдържанието на книгата можете да видите ТУК или в прикачения по-долу файл.

CredoWeb се обърна с няколко въпроса към проф. Кръстев по повод новата книга:

Проф. Кръстев, какъв беше основният мотив да се захванете с КЛИК2022?

Да синтезираме и съберем на едно място всичко най-важно от вътрешната медицина, за да може всеки лекар или студент да има на бюрото си един справочник, по който бързо да се ориентира.

Имате специален раздел за лекаствата...

Разглеждаме най-важните групи медикаменти от всекидневната практика: антибиотици, антихипертензивни, антидиабетни, антикоагуанти, антиалегични, имуномодулатори, ваксини, включително и тези срещу SARS-CoV-2, имуносупресори, новите биологични лекарства. Това е единствената книга, в която са събрани всички цитостатици на едно място. Разглеждаме и лекарствата от растителен произход, защото към тях има повишен интерес и в медицинската гилдия, и сред пациентите.

Какво можете да посочите като особено ценно в книгата?

Това, че заболяванията са представени много кратко, но с обяснение на същността на болестта и след това терапията. За да улесним читателите, на всяка болестна единица терапията е оцветена в синьо, така можете лесно да се ориентирате кой текст какво съдържа. Терапията е представена с дози и с продължителност. Целта ни е да не удавим колегите в информация, а да получат сбито най-същественото и съвременното.

Няма как да не сте обърнали внимание на Covid-19.

Разбира се, но заболяването е представено с най-важното в две страници и 10 точки.

Кой участва в авторския колектив?

Това са изтъкнати специалисти в различни области на медицината. Без да съм изчерпателен, това са проф. З. Спасова, проф. С. Сурчева, проф. Е. Христов, проф. Д. Желев, проф. К. Антонов , проф. П. Шотеков, доц. Ж. Казанджиева, проф. Н. Цанков.

 

Прикачени файлове

КЛИК2022садържание.pdf

Коментари

може ли линк за онлайн поръчка?

Как може да се купи ръководството?

Книгата може да бъде закупена в медицинската книжарница срещу „Майчин дом“, но и онлайн, като доставката е чрез Еконт или Спиди.