Публикация

Спасен от COVID в УМБАЛ "Света Анна": Впечатлен съм от бързите, любезни и компетентни лекари

Спасен от COVID в УМБАЛ "Света Анна": Впечатлен съм от бързите, любезни и компетентни лекари

Благодарствено писмо, което е изпратил до директора на УМБАЛ „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков, сподели с нас Живко Ангелов, успешно излекуван от тежко протекла коронавирусна инфекция.

В него той споделя:

Искам да изразя благодарността си към екипите на УМБАЛ „Света Анна“, които приемат пациентите с COVID-19 – за тяхната бърза и компетентна работа, за грижата, която полагат.

 

Пациентите в Спешното отделение се преглеждат внимателно

 

Пациентът персонално благодари на д-р Дениз Кушев и на д-р Дориана Димитрова от Спешното приемно отделение, както и на лекуващата го лекарка д-р Екатерина Величкова и на медицинските сестри в отделението.

Неговата история започва на 1 октомври 

Тогава пациентът търси помощ в Спешното отделение на болницата, след като три дни по-рано е диагностициран с COVID-19.

 

В рамките на един час са му направени кръвни изследвания и скенер, след което му е препоръчана хоспитализация. Оказа се, че има двустранна COVID-пневмония и влошени кръвни показатели.

 

Впечатлен съм от бързите, любезни и компетентни млади лекари, които ме прегледаха в Спешното отделение!,

заявява благодарният пациент. 

 

Д-р Екатерина Величкова

 

След това е приет на 8-я етаж, където негов наблюдаващ лекар е д-р Величкова.

Ето какво споделя още пациентът: 

"Наложи се да остана 11 дни в болницата, подобрението настъпваше бавно. На място видях, колко трудна и отговорна е работата на лекарите, които лекуват КОВИД-пациенти. Да бъдат търпеливи с разтревожени и дори паникьосани пациенти, да наблюдават всекидневно ефекта от терапията и да я променят, когато трябва. Да бъдат добри и отзивчиви с всеки пациент!

 

Наистина нямам думи да изразя своята голяма благодарност към лекарите в отделението, където прекарах 11 дни – изписаха ме в понеделник, 11 октомври 2021 г. Благодарности не само към д-р Величкова, но и към всички останали, чиито имена не успях да науча. Специално на медицинските сестри, които работят денонощно, както и на санитарките, които бяха много любезни и отзивчиви!

 

Пожелавам им здраве, сили и енергия, за да се справят успешно с поредната вълна от заболели!"

Коментари