Публикация

Семинар за лекари: Патогени с пандемичен потенциал и военните конфликти близо до нас

Семинар за лекари: Патогени с пандемичен потенциал и военните конфликти близо до нас

От 25.03. до 27.03.2022 г., в хотел Лион, Боровец, ще се проведе научно-практическа конференция за лекари от извънболничната помощ на тема „Комуникация с пациенти за подобряване на ваксинационното покритие в България“. Събитието ще бъде открито в 17:30 ч. на 25 март 2022 г. в конферентната зала на хотел Лион от:

  • доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор,
  • д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на УС на БЛС;
  • д-р Момчил Баев, председател на фондация „Астра Форум“.

Научно-практическата програма е насочена към общопрактикуващи лекари и специалисти в доболничната помощ. Конференцията е разделена на модули с различни теми, а модератори ще бъдат доц. Ангел Кунчев, проф. Марияна Мурджева, проф. Радка Аргирова, проф. Радостина Александрова, д-р Александър Симидчиев, доц. Маргарита Станкова, д-р Христиана Бацелова, доц. Александър Христов, доц. Светлин Цонев и др.

 

Основните теми са свързани със съвременните предизвикателства пред обществото ни, каквито са патогените с пандемичен потенциал и военните конфликти в близост до границите ни. Те неминуемо имат своето въздействие върху медицинската помощ и опазването на общественото здраве. Тежкият въоръжен конфликт на територията на Украйна доведе десетки хиляди бежанци в България, което налага повдигане на дебата за обхвата на имунопрофилактиката у нас както за българските граждани, така и за чужденците, търсещи закрила. Имунопрофилактиката в страната е поставена и в контекста на пандемията от COVID-19, която продължава да бъде част от ежедневието на всички български граждани вече две години.

 

Конференцията е част от серията научно-практически събития и дискусии с лекари в извънболничната помощ, насочени към подобряване на комуникационните умения при общуването с пациенти с недоверие и съмнение във ваксинацията. Организатори са Фондация Астра Форум и Представителството на Европейската комисия в България, в партньорство с Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, представителствата в България на Световната здравна организация и УНИЦЕФ и с подкрепата на Фондация Америка за България.

 

В прикачения по-долу файл може да откриете научно-практическата програма.

Прикачени файлове

Program-25-03-22.pdf

Коментари