Публикация

Дари кръв! Пациентите на „Пирогов" имат нужда от теб!

Дари кръв! Пациентите на „Пирогов" имат нужда от теб!

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване за своите пациенти. Всички желаещи, които искат да помогнат на болница „Пирогов“, могат да дарят кръв между 24 и 31 март 2022 г. в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. „Братя Миладинови“ №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа.

 

Важно е изрично да се отбележи, че даряването на кръв е в полза на болница „Пирогов“


Кампанията, в полза на най-голямата спешна болница в страната, се провежда под надслов „Стани нечий герой!“ с подкрепата на Националния център по трансфузионна хематология и Българската организация за доброволно кръводаряване.


За да можем да оказваме навременна помощ на тежко пострадали пациенти, в болница „Пирогов“ се нуждаем всекидневно от кръв и кръвни продукти. През 2021 г. в здравното заведение са използвани 1300 литра еритроцитен концентрат, 635 литра плазма и 300 сака тромбоцитен концентрат. Всеки кръводарител, независимо от неговата кръвна група, е значим, защото помага най-малко на двама болни.

Актът по кръводаряване е напълно безопасен процес за дарителя

Всеки в добро здравословно състояние, на възраст между 18 и 65 години може да се включи в инициативата за пациентите на „Пирогов“.


Всяка помощ е безценна! Стани нечий герой!

Коментари