Публикация

Над 11 000 деца е създал екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Над 11 000 деца е създал екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

11 235* деца е създал екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев" чрез методите на асистираната репродукция за цялата си история. Това са всички родени деца от първото инвитро бебе до 28 февруари 2022 г. В края на '80-те години на ХХ век проф. Атанас Щерев поставя началото на революционната за страната инвитро технология, а днес в създадената от него болница работят 7 АГ репродуктивни специалисти и още десетки акушер-гинеколози, младши лекари, ембриолози, биолози и други медицински специалисти.

11 586 пък са вече бебетата, родени в откритото през 2006 г. родилно отделение на болницата до 28 февруари

Това показва равносметката на най-старата клиника за лечение на стерилитет в България ден преди празника й – Благовещение, символ на благата вест и на така чаканата радост и сбъдната мечта за бебе.

 

Преди година неонатологичното отделение на болницата повиши нивото си на работа и вече 12 месеца в него се лекуват и недоносени новородени. Това дава спокойствие на пациентите, че ще получат комплексна грижа – от първото посещение в кабинета на лекаря, през цялото проследяване на бременността, раждането в модерни условия и най-добрата грижа за майката и новороденото.

"В Медицински комплекс „Д-р Щерев" се гордеем и с най-голям процент естествени раждания сред всички големи болници в страната (с над 1000 раждания на година). Процентът им е около 70%, като стремежът на екипа е той да е още по-висок. Причината за това е доказаната по-висока безопасност на вагиналното раждане, когато липсват медицински индикации за секцио. В болницата подкрепят усилията си с добра подготовка на бъдещите майки и съвременни методи за обезболяване, предоставяни от голям екип квалифицирани анестезиолози", казват от лечебното заведение. 

.

Коментари