Публикация

Повишете либидото си и се насладете на секса

Оказва се, че 40% от жените в някои периоди от живота си се оплакват от понижено желание за секс. Изследване на университета в Чикаго е открило, че около 33% от жените между 18 и 59 години се оплакват от ниско либидо.


Много са причините за отслабналото желание за секс при жените, въпреки че е трудно да се дефинира какво означава „слабо” желание за секс.

Според специалистите, през 20-те си години хората правят секс средно по 112 пъти годишно. Това число намалява до 86 пъти при хората в 30-те години и до 69 пъти при хората в 40-те.  

Намаляването на сексуалната активност е нормално явление, но има случаи, когато желанието за секс изведнъж изчезва.

Ето два фактора, които могат да нарушат сексуалния живот и начините за тяхното преодоляване:
 
Проблеми във взаимоотношенията
Жените, които са загубили доверието в партньора си поради  словестна или физическа агресия, изневяра, трудно общуване или други причини, често губят желание за секс. В такива случаи е добре двойките да се консултират със специалист или да преминат необходимата терапия, за да разрешат емоционалните си проблеми и възобновят интимния си живот.

Проблеми със самочувствието
За жените, които не се чувстват сексапилни, е трудно да мечтаят за секс.  Излишните килограми, обездвижването и приемането на сладки, солени и мазни храни оказват негативно влияние на външния вид, от което страда самочувствието, а от там и сексът.

Според изследване на холандски учени, отпускането е основен фактор за сексуалното удоволствие при жените, особено когато става дума за оргазъм. Това е трудно постижимо, ако по време на секс жената се тревожи как изглежда и как я възприема партньора.
Самочувствието и либидото може да се повишат с балансирана диета и редовни физически упражнения, но ако проблемът е повече емоционален, отколкото физически се препоръчва подходяща терапия за връщане към нормалния здравословен живот.

----------

*Първа част прочети тук.

Коментари