Публикация

Гарантирана ли е лъчетерапията на онкоболните в Пловдив?

Несериозно е да коментирам каквото и да е от човек, срещу когото Агенцията за държавна финансова инспекция потвърди 5 нарушения, лошото е, че единият от актовете ще е за самия диспансер.


Това се казва в позиция на пловдивския кмет Славчо Атанасов по повод критики към него от бившия управител на онкодиспансера доц. Никола Ананощев, че кметът пречи на лечението на онкоболни в града.

Проектът за лъчетерапевтичен комплекс във Втора база на онкодиспансера в Пловдив е готов и предстои обявяване на обществена поръчка за строителството му. Вече са извършени всички съгласувателни процедури с ангажираните институции.

Технологичното време докато заработят новите бункери няма как да бъде скъсено, тъй като доставката на съвременна апаратура ще бъде едва в началото на 2012 г.

Лично следя лечението на пациентите, нуждаещи се от лъчетерапия, да не прекъсва, за което ръководството на диспансера има изготвен конкретен ежедневен график,
отбелязва още Славчо Атанасов.

Вчера бившият управител на диспансера доц. Никола Ананощев заяви, че 50 хиляди онкоболни ще бъдат оставени без лечение. Той се позова на статистиката, според която регистрираните раково болни от Пловдивска, Пазарджишка и Смолянска област са 54 хиляди, като всяка година заболелите се увеличават с 5000.

Според доц. Ананощев вероятността да се проведе лъчетерапия на онкоболните е 70 на сто.

Коментари