Публикация

Wiener Privatklinik отново сред най-добрите болници в света

Wiener Privatklinik отново сред най-добрите болници в света

Wiener Privatklinik (WPK), една от най-големите частни болници в Австрия, за втора поредна година  бе отличена като „Една от най-добрите болници в света“ от престижното американско издание Newsweek.

 

WPK е само на 2 часа път от София и предлага на българските пациенти достъп до над 30 медицински специалности и специалисти, включени в топ 10% на учените в света. Пациентите могат да се консултират със специалистите онлайн чрез здравната платформа WPK Online Healthcare Center, която е достъпна и на български език.

 

 

Разположена във Виена, Wiener Privatklinik е единствената частна болница в Австрия, която е наградена с „World’s Best Hospital”.

 

Болницата лекува над 12 000 пациенти годишно, като около 30% са чужденци от над 20 държави, включително и от България

 

Получава отличието по препоръки на водещи здравни специалисти, мнение на пациенти, качество на управлението и показатели за представянето на медицинските звена.

 

Болница WPK предлага най-добрите медицински услуги в 10 центъра за компетентност, обхващащи всички клинични области, от консултации и превенция, прецизна диагностика до най-съвременни лечения, използвайки най-новите терапевтични подходи и хирургични техники. 

WPK Cancer European Academy Cancer Center,

 

Онкологичният център на болницата, е най-комплексният и реномиран частен център за диагностика и лечение на рак

 

в Централна и Източна Европа.

 

В центровете за компетентност на болницата пациентите имат достъп до над 350 лекари с изключителна експертиза в повечето медицински специалности. Голяма част от тях са активни, както в клиничната практика, така и в научните изследвания, което ги поддържа силно конкурентоспособни в международен план. Миналата година 9 лекари, практикуващи във WPK, бяха класирани в топ 10% от учените в света в класация, направена от Станфордския университет. 

 

„За нас е чест да получим за втора поредна година наградата „Една от най-добрите болници в света“. Чрез споделената визия на екипа, гъвкавостта и фокуса върху непрекъснатите иновации, ние успяваме да поддържаме високото ниво на грижа, което получават нашите пациенти. Те искат да бъдат лекувани от лекари и болници с признат опит в медицината и отличено качество, а нашето отличие свидетелства за нашата отдаденост към това да бъдем лидери в здравеопазването“, споделя Ема Хафнер, директор на отдела по Маркетинг и чуждестранни пациенти във Wiener Privatklinik.

 

 

Благодарение на комплексната експертиза и медицинските умения на специалистите, болницата предлага  цялостен интердисциплинарен подход към всеки медицински случай. Това позволява максимална комплексност, както и персонализирано терапевтично решение за всеки пациент, така че шансовете за възстановяване да са максимални.

 

Класацията на най-добрите болници в света е подготвена от  Newsweek в сътрудничество със Statista и включва над 2200 болници в 27 страни по света.

 

 

 

 

Wiener Privatklinik (WPK), основана през 1871 г. във Виена, е една от най-големите частни болници в Австрия и е отличена като една от най-добрите в света през 2021 и 2022 г. Болницата предлага над 30 различни медицински специалности и разполага с 10 центъра за компетентност, 145 легла, хирургично отделение с 4 операционни зали. Болницата предлага и модерни услуги за образна диагностика в Центъра по радиология, включително PET-CT и ядрена медицина. През 2020 г., там е създаден и единственият частен център за лъчетерапия в Австрия. Медицинският екип във Wiener Privatklinik е съставен от над 350 признати австрийски специалисти, включително 9 от топ 10% от най-добрите учени в света, които използват най-иновативните диагностични методи и най-съвременните лечения.

Коментари