Публикация

Почина д-р Димитър Игнатов, почетен председател на БЛС

Почина д-р Димитър Игнатов, почетен председател на БЛС

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на многоуважавания лекар и приятел - д-р Димитър Игнатов, почетен председател на Съсловната организация и един инициаторите за нейното възстановяване преди 32 години.

 

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Напусна ни  изключителен лекар, човек и деец. Човек с широка душа и сърце, който винаги е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество! 

 

Д-р Димитър Игнатов е роден на 01.12.1940 г. Хирург по специалност, човек с активна гражданска позиция. 

 

Д-р Игнатов е един от възродителите на Български лекарски съюз. През 1992 година е избран за председател на Съсловната организация и е начело на БЛС 10 години. По-късно е удостоен със званието почетен председател на Български лекарски съюз.

 

През миналата година в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври  и по повод 120-тата годишнина от създаването на Български лекарски съюз, д-р Игнатов получи специално изработена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС. 

 

Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето съзнание и ще продължат да бъдат пример за нас!

 

Управителният съвет на БЛС изказва своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на д-р Игнатов. 

 

Мъката е непреодолима, а загубата е на цялото общество! Нито той, нито делото му ще бъдат забравени! 

Поклон пред паметта му!

Коментари

Поклон!