Публикация

Клиничната лаборатория на „Пирогов“ е на разположение 24/7

Клиничната лаборатория на „Пирогов“ е на разположение 24/7

В клиничната лаборатория на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” се извършват широка гама рутинни и високоспециализирани изследвания с оследно поколение автоматични анализатори на водещи световни фирми.

Предимство на лабораторията е, че работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата

включително в почивните дни и националните празници. В зависимост от спецификата на изследването, резултатите са готови в оптимално кратки срокове.


Лабораторията работи с НЗОК, както и с пациенти, изследващи се по собствено желание.

 

В клиничната лаборатория се извършват изследвания за диагностика на COVID-19 с хемилуминисцентен имуноанализ с висок клас апаратура, производство на Ortho-Clinical Diagnostics/USA:

  • SARS-CoV-2 АНТИГЕН от назофарингеален секрет - количествен антигенен тест – алтернатива на PCR-метода с резултат до 2 часа след вземане на материала.

Количественият хемилуминисцентен антигенен тест показва по-добра чувствителност и специфичност в сравнение с бързите антигенни тестове /цена – 40 лв./

  • SARS-CoV-2 АНТИТЕЛА от венозна кръв:
    Anti-SARS-CoV-2 IgG /цена 50 лв./
    Anti-SARS-CoV-2 Total /цена 30 лв./

За резултатите от изследванията се издават съответните сертификати.


Материалите за изследванията се вземат денонощно в 127 кабинет, резултатите и сертификатите се издават и получават между 10:00 и 18:00 ч.
Информация на телефони 02/9154 288 или 02/9154 232.


Припомняме, че в лаборатория по клинична имунология на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ се извършва пакетно изследване за оценка на имунитет към Ковид-19 на цена от 165 лв. Комплексната оценка на имунния отговор след преболедуване или ваксинация включва:

  • Антитела IgG към спайк протеина (чрез ELISA);
  • Т-клетъчни имунни отговори (квантиферонов тест за Ковид-19).

Всички желаещи могат да направят пакетното изследване в дните от понеделник до сряда, от 7:30 до 12:00 ч. в Лаборатория по клинична имунология на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Няма специално изискване изследването да се прави на гладно. За повече информация, моля, позвънете на 02/ 91 54 236.

Коментари