Публикация

Покана за Научен симпозиум на тема „Превенция на ССЗ“

Проф. Асен Гудев, председател на Дружеството по кардиология в България се обръща към лекарите в Кредоуеб с покана за участие в научен форум, посветен на превенцията на сърдечносъдовите заболявания. Той ще се проведе в Пловдив, парк-хотел “Радисън" (бивш "Империал”) на 3 и 4 юни 2022 г.

 

Специален гост на форума ще бъде проф. Щефан Ахенбах, председател на Европейското кардиологично дружество. В неговата презентация ще стане дума за ролята на образната диагностика в превенцията на ССЗ, за основните актуални насоки на европейските гайдлайни. Проф. Ахенбах ще говори още за политиката на Европейското кардиологично дружество за намаляване на честотата на този тип заболявания. За съжаление България е посочена като негативен пример с голяма честота и висока смъртност по предотвратими причини.

 

Около 2 – 2,5 млн. българи страдат от сърдечносъдови заболявания. Те са с най-висок леталитет, както в Европа, така и в България – 62% до 65% от заболелите. Усилията на специалистите могат да повлияят за намаляване на тези числа, за увеличаване на преживяемостта след сърдечносъдови инциденти. 

 

По-долу може да намерите научната програма (като прикачен файл), в която се обхващат всички възможности за превенция. Ще бъдат представени най-новите открития в областта на кардиологията. 

Прикачени файлове

Program_Prevention_2022_draft3.pdf

Коментари