Публикация

Късогледството и далекогледството се коригират и с лазер

Лазерно премахване на диоптър се извършва вече в отделението по офталмология на болница „Токуда” – София, съобщиха от лечебното заведение.


Технологията LASIK, с която работят очните лекари в японската болница, позволява да се направи корекция и на двете очи. Тя е приложима при късогледство, далекогледство и астигматизъм. Възстановяването след операцията е много бързо, а процедурата е практически безболезнена.

„При лазерната корекция радикално се решава проблемът с нарушеното зрение и след операцията пациентът вижда като човек с нормално зрение. Очилата стават излишни, също и контактните лещи”, каза д-р Веселин Даскалов, началник на отделението по офталмология в „Токуда”.

„Лъчът на ексимерния лазер изключително точно и щадящо въздейства на роговицата и така променя профила й, че на практика стана възможно да се коригират всички видове и степени на рефракцията”, увери специалистът.

Лазерната технология „изпарява” роговичните слоеве - в централната зона за корекция на късогледството, в периферната зона – за отстраняване на далекогледство. Дозираното въздействие на лазера в различните меридиани на роговицата коригира астигматизма.

За планиране на такава операция в болницата е необходимо насрочване на консултация със специалист на телефони: 02/403 4911 и 02/403 4126. След прегледа офталмологът ще прецени дали е необходима и възможна тази интервенция.

„Изборът на процедура зависи от няколко фактора, като възраст, степен на рефрактивен дефект и начин на живот”, поясни д-р Даскалов.

В момента услугата се извършва с 20% намаление.

Коментари