Публикация

Шестокурсничката по „Медицина“ Айлин Фейзулова е „Студент на годината в категория "Здравеопазване"

Шестокурсничката по „Медицина“ Айлин Фейзулова е „Студент на годината в категория "Здравеопазване"

Айлин Фейзуллова, студентка в 6-ти курс, специалност „Медицина“, получи националния приз "Студент на годината в категория "Здравеопазване" за 2021 г. на специална церемония на Националното представителство на студентските съвети. Това съобщиха от Медицински университет София и припомниха, че миналата година тя беше удостоена със „Студент на годината“ за 2020 г. на висшето училище.

 

"Тази награда е едно огромно признание за изминалите години, посветени на обучението ми по Медицина, за което съм признателна на всичките ми преподаватели от Медицински университет - София и Медицински университет - Пловдив - за усилията, вложени в цялото ни обучение, правилната насока, която са ни дали, и обичта, с която ни предават знанията си", заяви Айлин.

Бъдещата лекарка е благодарна на хората, които оценяват труда на студентите

Бъдещата лекарка заяви, че е благодарна, защото в България има хора, които ценят усилията на студентите във всяко едно направление. Специални адмирации отправи към Националното представителство на студентските съвети в България за това, че са създали този конкурс. Организаторите събират на едно място дейни и можещи студенти, като по този начин им дават стимул да продължават да се развиват с пълна сила, знаейки, че трудът им бива оценен.

 

"Щастлива съм, че имах възможност да бъда част от това паметно събитие, което издигна в култ постиженията на студентите, реализирани с упорит труд, желание, силна мотивация за професионално и личностно развитие, себеотдаване и любов към бъдещите професии", смята студентката по Медицина.

 

Фейзуллова високо цени дейността на фондация "Еврика", Български лекарски съюз и МУ-София и е благодарна за стипендиите, които е получила през изминалите години и които са допринесли за нейното развитие.

До този момент Айлин е носител на редица награди и отличия:

  • Стипендия на фондация "Еврика" 2021 г.;
  • Стипендия на БЛС –за 2020 и за 2021 г.; 
  • Награда за есе на тема "Информирано съгласие" - конкурс от катедра Биоетика, ФОЗ, МУ София;
  • 3-то място в IBCS 2021 г.;
  • Студент на годината на Медицински факултет на МУ София 2020 г.;
  • "Писмо до Хипократ" по случай 103 г. МУ София и МФ – награда. 

Освен това има участия в научни конгреси, където презентира свои разработки и е отличавана за тях:

  • International Biomedical congress (IBCS) 2021, гр. София - активно участие с постер на тема „A case report of Nephrogenic diabetes insipidus" - спечелено 3-то място;
  • International Congress of Medical Sciences (ICMS) 2021, гр.София - активно участие с презентация на тема „Metabolic syndrome, ghrelin and neuropeptide Y in high school pupils aged 16 - 19 years";
  • Science fair: Spring edition 2021, гр. Пловдив - активно участие с презентация на тема "Prevalence and related risk factors of overweight and obesity among schoolchildren aged 16 - 19 in the town of Plovdiv" - спечелено 3-то място.

Има и научни публикации:

  • "Съвременен поглед върху генетичната основа на патогенезата на синдрома на поликистозни яйчници (PCOS)“ - публикация в сп. Ендокринология бр. 3/2021; 
  • "Адипоцитокини и туморигенеза“ - публикация в сп. Ендокринология бр. 3/2021. 

Има отличен успех, владее 4 езика и активно участва в спортни мероприятия -  предпочитанията й са към маратоните, като само през изминалите две години е участвала в 5: два пъти в София; в Пловдив; в Стара Загора и до връх Алеко. Освен това е участвала в Танцов ансамбъл "Медик" към МУ - Пловдив. 

Коментари