Публикация

Преодолейте умората чрез комплексни мерки

Учените отдавна са установили, че причините за умората са разнообразни - усилена физическа и умствена дейност, стрес, здравословни проблеми, недостиг на определени вещества в организма.


При това децата също страдат от това състояние, въпреки че по дефиниция са бодри и жизнени.

Затова е важно умората да се преодолява чрез комплексни мерки. Адекватният режим на работа и почивка е очевидно изискване. Разнообразното и качествено хранене е вторият фактор. Понякога се налага пиене на витамини, когато по различни причини доставянето им в организма е недостатъчно по естествен път.

Приемът на някои незаменими аминокиселини има съществено значение за справянето с умората. За тази цел може да се използва препаратът „Сарженор”. Той съдържа две незаменими аминокиселини - аргинин и аспартат, които участват в жизнено важни процеси като доставянето на енергия и освобождаването от токсините.

Човек трябва да приема около 3 грама на ден, за по-голямо удобство могат да се вземат 2 ампули сутрин и една вечер. Препоръчително е препаратът да се използва за период от 10 дни в моменти на отпадналост или усилени физически и умствени натоварвания.

„Сарженор” би могъл да помогне за възстановяването след прекарано вирусно заболяване.

Коментари