Публикация

Дарете кръв! Подкрепете Живота!

Дарете кръв! Подкрепете Живота!

Във всеки от предстоящите великденски празнични дни Националният център по трансфузионна хематология е осигурил медицински екипи, които ще работят в залите за кръводаряване на НЦТХ от 9:00 до 15:30 часа.


Това информира Министерството на здравеопазването.

В последните дни от април и началото на май предстоят редица нови инициативи

  • На 28 април Националният център по трансфузионна хематология в партньорство с Регионален исторически музей – София ще предложат на хората нова възможност да помогнат на нуждаещите се, като дарят кръв в една от залите на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“, в подлеза на Ларгото. Кръводарителите ще могат да разгледат фотографска изложба, посветена на сътрудничеството на България, Испания и Аржентина в Антарктида.
  • В партньорство с Организацията на таласемиците в България, по случай Международния ден на таласемията, 9 май, в НЦТХ ще бъде проведена кръводарителска кампания.
  • Предстои и традиционната пролетна инициатива за кръводаряване, която се реализира в Посолството на Словакия в България.
  • В ход е подготовка на акции за кръводаряване, която ще се проведе в МОЛ „България“ на 20 и 21 май.

През май мобилните екипи на НЦТХ ще посетят офисите на двадесет компании, мобилни оператори, финансови институции и висши учебни заведения.

 

кръводаряване

Коментари