Публикация

С вакуум терапия хирург от „Медлайн“ спасява 70-годишна пловдивчанка

С вакуум терапия хирург от „Медлайн“ спасява 70-годишна пловдивчанка

Хирурзи от болница „Медлайн“ спасяват живота на 70-годишна самотна пловдивчанка с дълбока рана. Жената става инвалид, когато е на 15 години, тогава е ампутиран единият й крак след убождане на трън и последвало възпаление. Сяда в инвалидна количка, а другият й крак с времето атрофира. Не създава семейство и живее сама. От известно време за нея се грижат две доброволки.

Пациентката има дълбока 10 сантиметра рана

Пациентката е много приятна, въпреки тежката житейска съдба, която има, а двете жени са напълно отдадени към нейните проблеми и всячески се стараят да й помогнат, сподели д-р Веселина Кабакчиева, специалист по лечение на трудно зарастващи рани. От известно време младата лекарка се бори с дълбока 10 сантиметра рана на седалището на пациентката, получена от заседяването.

 

Преди около 25 дни болногледачките завели жената в болница, където почистили раната, но казали, че нищо повече не може да се направи. Чудели са къде да намерят спасения и решили да „попитат“ в интернет. Така попаднали на информацията, че хирург от „Медлайн“ прави домашни посещения и лекува хора с трудно зарастващи рани. Свързаха се с мен и след консултацията прецених, че пациентката може да бъде излекувана, а днес ще й поставя и специалния вакуум апарат, с който нашата болница единствена разполага, разказа д-р Кабакчиева.

С вакуум апарата лечението е напълно безболезнено

Той стои денонощно върху раната на пациента, като на около 7 дни се сменят превръзките с нови. Лечението е напълно безболезнено, а обслужването на машината не затруднява болния, защото може да да се придвижва, носейки апарата в ръка. Апаратът едновременно изтегля секретите от раната, стимулира кръвообръщението и ускорява процеса на образуване на нови клетки. Друго сериозно предимство на този вид лечение е, че не е необходимо пациентът да лежи през цялото време. Неправилното лечение с времето обаче ще доведе до неприятни последици и положението на пациента ще се влоши още повече.

 

Лекарката е уверена, че вакуум терапията ще повлияе положително състоянието на пловдивчанката и много скоро раната да остане само лош спомен.

Трудно подвижни пациенти се обслужват с помощта на фирма за медицински транспорт

Съвместната работа с фирмата за медицински транспорт „Голденбург Медикъл Сървиз“ дава възможност на трудно подвижни пациенти да получат високо квалифицирана медицинска помощ в домовете им, каза д-р Кабакчиева. Освен за тази жена тя се грижи едно временно и за още 5-6 души с трудно зарастващи рани, потърсили помощ на телефон: 032/9112.

Коментари