Публикация

Какво е лечението при заболявания на опорно-двигателния апарат и невропатии? (Видео)

Какво е лечението при заболявания на опорно-двигателния апарат и невропатии? (Видео)

При заболявания на опорно-двигателния апарат, някои дегенеративни заболявания и невропатии хората изпитват остра или хронична болка. В такива случаи се налага лечение и рехабилитация на засегнатите органи. Клиниката по физикална медицина и рехабилитация при УМБАЛ "Александровска" е едно от лечебните заведения, които разполагат с най-модерната апаратура за терапия.

 

Функционалната магнитна стимулация се използва при заболявания на опорно-двигателния апарат, дегенеративни ставни заболявания, невропатии - моторни, сензорни, сензомоторни, посттравматични и постоперационни състояния, постфрактурни и постимобилизационни състояния, тазоворезервоарни смущения – птоза, инконтиненция, ретенция, еректилна дисфункция и др.

Клиниката разполага с четвърто поколение високоинтензивен роботизиран лазерен апарат

който има аналгетичен, противовъзпалителен и антидематозен ефект. Използва се при остри и хронични болкови синдроми, а също така и за заздравяване на рани.

 

Резонансната магнитофореза е нова методика с уникална ефективност при ставно-мускулна-невропатна болка. Тя дава възможност за неинвазивно локално приложение на колаген с дългосрочно повлияване на болката, с голяма дълбочина на проникване в тъкани и стави, и висок процент на абсорбция на препарата. Прилага се при остеоартроза с различна локализация /коляно, тазобедрена става, раменна става, малките стави на ръката, ходилата и гръбначния стълб/, травматични и възпалителни увреждания на мускули, сухожилия и фасции /инсерционити, епикондилити, периартрит на раменна става, тендинити, лигаментити, мускулни контузии, мускулни болезнени точки/, болки в поясен, гръден и шиен отдел на гръбначния стълб, с дискогенен, мускулен или неврологичен произход и др.

 

Подробности за видовете терапии можете да видите във видеото по-долу, където началникът на Клиниката по физикална медицина и рехабилитация при УМБАЛ "Александровска" доц. д-р Асен Алексиев разкрива любопитни факти за изключителното въздействие на физикалната медицина и рехабилитация при пациенти, които се възстановяват от сериозни заболявания и болнично лечение.

Коментари