Публикация

БЛС: Управляващите пренебрегнаха предложенията на съсловието

Цените и обемите на медицинските дейности и регулацията ще бъдат определяни от Министерството на финансите, изтъква лекарският съюз.


След разговори с премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов, управителя на здравната каса д-р Нели Нешева и председателя на здравната комисия Десислава Атанасова Българския лекарски съюз е изпратил в срок предложения за промени в Законопроекта за бюджета на НЗОК за 2011 г. и Закона за здравното осигуряване.

Въпреки обещанието, че ще се вземат предвид направените предложения и ще се възстанови договорното начало, такива действия от страна на управляващите не бяха предприети, съобщава лекарският съюз.

Цените и обемите на медицинските дейности и регулацията ще бъдат определяни от Министерството на финансите чрез постановление на Министерския съвет.

Вчера председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов е бил поканен от Жени Начева, за да   даде становище по цените и обемите на медицинските дейности  и тяхното разпределение.

„Българският лекарски съюз не получи предварително материали, затова приемаме, че поканата е отправена формално, а решенията са взети предварително”, посочва съсловната организация.

Предложенията на БЛС можете да прочетете в сайта на адрес: www.blsbg.com.

Коментари