Публикация

Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ надгражда дейността си

Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ надгражда дейността си

Проф. д-р Димитър Райков е новият ръководител на Клиниката по „Ортопедия и травматология“ в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна. Предвижда се изпълнение на цялото портфолио от областта на ортопедията и травматологията. Наред с досегашните преобладаващи планови операции артроскопия, ендопротезиране на колянна, тазобедрена и раменна става, в клиниката вече ще се извършва диагностициране и лечение на туморни и вродени заболявания при деца и възрастни, дегенеративни заболявания, артрози, хирургия на глезен и ходило, хирургия на ръка, лечения на травми и заболявания на сухожилията и мускулите и др.

Голямо предимство на клиниката е модерната апаратура, даваща възможност за изпълнение за всички видове оперативни интервенции

В клиниката вече се лекуват пациенти с всякакъв вид травма, включително детска ортопедия и травматология. Предстои оформяне на обособени зони за новоприети травматични пациенти, като дялове на наличния досега приемен център за възрастни и деца.

Организиран е и детски сектор

в който в рамките на 40 минути след постъпване в спешния кабинет, на децата ще бъде оказана медицинска помощ в областта на травматологията, а при необходимост от хирургична намеса, тя ще бъде извършена в рамките на същия или на следващия ден.


„Голямо предимство при медицинската грижа за децата е фактът, че в УМБАЛ „Св. Марина“ има отлично структурирана и работеща педиатрия, каза проф. Райков. Не е тайна, че педиатричните клиники към УМБАЛ „Света Марина“ са водещи в страната по отношение на всички заболявания, включително и на редките болести. Не без значение е фактът, че на територията на болничното заведение се намира и отделение по реанимация и интензивно лечение на деца – ДОРИЛ.


Предимство са и отличното подготвените специалисти – анестезиолози. Високо технологичното оборудване, с което те разполагат, осигуряват качествената анестезия на цялата гама пациенти – от новороденото до стареца“, отбеляза специалистът.


Като предимство за обслужването на пациентите в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ проф. Райков изтъкна мултидисциплинарния подход при вземане на комплексни решения за лечение на пациентите, включително силната патоанатомия и наличието на специалисти - генетици с опит в редките болести.


Проф. Райков подчерта изключително гъвкавия мениджмънт на болницата по отношение на бързо намиране на необходимите за пациентите консумативи и импланти за операции.


Освен на проф. д-р Димитър Райков, който е ортопед-травматолог с дългогодишна експертиза в много направления на специалността, Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ ще разчита на професионализма на старши лекари – преподаватели в МУ-Варна д-р Светослав Добрилов, д-р Стоян Иванов, д-р Преслав Пенев, д-р Владислав Григоров, д-р Веселин Григоров и д-р Марин Маринов.
Не на последно място е и ролята на отлично подготвения екип кинезитерапевти, начело с проф. Гергана Ненова, осигуряващи значително по-бързо възстановяване на пациентите.

Новостите, които въвежда управата на Университетската болница „ Св. Марина“ – Варна

в Клиниката по ортопедия и травматология, ще осигурят „една по-качествена среда за лечение на варненци и гостите на града, като това е една напълно хуманна идея“, изтъкна нейният нов ръководител проф. Райков.

 

Коментари