Публикация

Виртуален форум „събира” във ВМА медици от цял свят

Виртуален форум „събира” във ВМА медици от цял свят

Въпреки предизвикателствата, породени от пандемията от COVID-19 през последните 2 години, на 29 и 30 април 2022 г. специалисти от цял свят ще се „съберат” на виртуален форум във Военномедицинска академия (ВМА).


Симпозиумът „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” се провежда за 12-а година

и за втори път чрез онлайн платформа на адрес: http://memis-bg.com.


Пандемията от COVID-19 мобилизира науката. На миналогодишното издание проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет, отчете близо 700 делегати от 78 държави.

Радваме се, че именно ние сме хората, благодарение на които тези експертни знания могат да достигнат до всички участници. Това е и целта на симпозиума – да срещнем младите колеги с опитните такива, да обменим знания и практики, които да подобрят ежедневната ни дейност и да доведат до по-добри резултати при лечението на нашите пациенти, коментира проф. Илия Салтиров.

Престижният форум се организира от ВМА с подкрепата на Българската асоциация по ендоурология

и ЕКЛ, Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Югоизточната група за изследване на уролитиазата (SEGUR), Урология в развиващите се страни (U-merge) и Експерти в уролитиазата (ESD).


През годините във ВМА бе утвърдена истинска школа в урологията, а екипът на професор Салтиров е доказвал многократно своя непрестанен стремеж към усъвършенстване. Доказателство за международното им признание е и традиционното участие в симпозиума „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” на едни от най-признатите специалисти в областта.


С цялата програма на форума можете да се запознаете на: https://memis-bg.com.

Коментари