Публикация

"Амбинор къп" посреща пълнолетие с рекорден брой участници (ВИДЕО)

"Амбинор къп" посреща пълнолетие с рекорден брой участници (ВИДЕО)

Рекорден брой състезатели ще се пуснат в първия за годината тенис турнир на открито „Амбинор къп“, който ще се проведе от 2 до 7 май на кортовете на ТК „Левски“ в  София. Заявка за участие в 18-тото издание на надпреварата са направили 86 състезатели, най-младият от които е на 15 години, а на възрастният  - на 58 години.

 

В битката за трофея ще се включат някои от най-утвърдените ни тенисисти с точки от световната ранглиста. Водач в основната схема е Явор Янакиев, а втори поставен е националът на България от купа „Дейвис“ и шампион в зала Пьотр Нестеров. Трети в схемата е Джордж Лазаров, а четвърти – защитаващият титлата си двукратен шампион от „Амбинор къп“ Пламен Милушев.

 

Наградният фонд на турнира е 2000 лв. Освен купата, победителят ще получи 1000 лева, класиралият се на 2-ро място - 400 лева, а на 3-то и 4-то място – по 200 лева. За състезателите от 5-то до 8-мо място включително са предвидени по 50 лева. За всички участници спонсорите от фирма Екофарм са предвидили допълнителни награди под формата на комплект от високоефективни хранителни добавки от портфолиото на компанията.

 

„Осемнадесет години е сериозна традиция. Започнахме като на шега, но турнирът вече е с много дълга история. Можем с гордост да заявим, че оттук са минали всичките ни водещи играчи, с изключение на Григор Димитров“, 

коментира управителят на фирма Екофарм д-р Петър Велев. Той припомни, че компанията е поела и всички разходи по настаняване и участие на младежите под 18 години.

 

Илиян Терзиев, който е новият председател на УС на ТК "Левски" благодари на д-р Велев за дългогодишната подкрепа на младите тенис надежди.

 

„Надпреварата се утвърди като е една прекрасна традиция възможност за младите спортисти да мерят сили срещу вече утвърдени състезатели, като по този начин да направят плавен преход към мъжкия тенис “,

подчерта директорът на турнира Борислав Борисов. Той допълни, че състезанието ще стартира на 2 и 3 май с квалификации, през ситото на които ще минат 71 тенисисти, а на 4 май започват мачовете от основната схема.

 Финалът на „Амбинор къп“ ще бъде на 7 май (събота) от 10 часа на централния корт на ТК „Левски“.  

 

Текст и видео: Милен Кирилов

Коментари