Публикация

Добрата храна – не само здраве, но и стил

Все повече хора се обръщат към качествените храни, независимо от общата тенденция към пестеливост в условията на криза.


Расте интересът към биопродуктите. Същевременно изтънчени ястия като охлювите по бургундски вече не са невиждана екзотика.

Закономерно се появи първото у нас изложение за храни и напитки от висок клас – Chivas Gourmet Salon, което се проведе в хотел „Радисън”. На него участваха производители и вносители на млечни продукти, месни и рибни деликатеси, шоколад, кафе и сладкарски изделия, вина и алкохолни напитки и др. Събитието бе открито от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Посетителите имаха възможност не само да видят, но и да вкусят „експонатите”, голяма част от които вносни – подбрани меса от САЩ и Холандия, морски изкушения (включително кралски биоскариди), сирене гауда от козе мляко; както и оригинално пушено сирене, приготвено по стогодишна технология с опушване върху букови дърва, и други отбрани ястия.

Ценителите на българския вкус можеха да опитат отлежали според утвърдените стандарти сирена и кашкавали, произведени от краве и овче мляко. Също и специално подбрани вина.

Повечето от изложените продукти се продават в търговската мрежа, но някои от тях се разпространяват само чрез специални доставки до заведения и крайни клиенти.

Коментари