Публикация

Безплатни прегледи за инконтиненция в СБАЛАГ „Майчин дом”

Безплатни прегледи за инконтиненция в СБАЛАГ „Майчин дом”

В столичната СБАЛАГ „Майчин дом” започва кампания за безплатни прегледи за инконтиненция. Консултациите ще се извършват в периода 9 - 20 май от изпълнителния директор на болницата проф. д-р Иван Костов, дмн.


Часовете за прегледите са от 12:30 до 13:30 ч., а записвания могат да се направят всеки работен ден от 13:00 до 15:00 часа на телефон 02/ 9172 233.


Неволното изпускане на урина се нарича стрес инконтиненция и се причинява най-често от повишено налягане в корема. То може да се прояви при рутинни ежедневни дейности, включително спортуване, вдигане на предмети, дори кихане. Причините за стрес инконтиненцията могат да бъдат различни. Незадържането на урина може да се дължи на възпаление на пикочните пътища и образувания по лигавицата. При жените оплаквания могат да се появят в резултат на смъкване на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по естествен път. Друга причина, която би отключила това състояние, е менопаузата.

Стрес инконтиненцията е широко разпространен проблем, който се среща при жени от различни възрасти

но за който не се говори поради чувство за неудобство и срам. По данни на Световната здравна организация, хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина, са над 100 милиона. При родилите по естествен път жени 15 на сто след време имат проблеми със задържане на урината.

 

Напомняме, че до 20 май 2022 г. в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“

продължават и безплатни процедури с последно поколение апарат за терапия на инконтиненция BTL Emsella

Уредът използва високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле за стимулиране мускулите на малкия таз и възвръщане на невромускулния контрол върху тях. Неинвазивната терапия е напълно безболезнена, ефективна и комфортна за пациентите, изтъкват от болницата.

 

По време на процедурата пациентът е необходимо да седне на специален стол, без да се налага дори да се съблича. Една процедура продължава 30 минути, като пациентките усещат приятно стимулиране на таза, след което могат да се върнат спокойно към ежедневните си дейности.


За записвания за процедурата и допълнителни въпроси може да се обадите на тел. 02/ 9172 223, всеки работен ден от 10:00 до 13:00 часа.

Коментари