Публикация

Ползите от ваксинация против Covid-19 са безспорни

Ползите от ваксинация против Covid-19 са безспорни

Продължава работата на Имунизационния център, разкрит в Медицинския център „Н. И. Пирогов“ (с вход на бул. „Пенчо Славейков“). Всеки желаещ да получи ваксина срещу Covid-19 може да се имунизира в работно време както следва:

  • 08:30 – 20:00 – всеки делничен ден
  • 08:30 – 18:00 – събота и неделя

Медицински център „Н. И. Пирогов“ разполага с достатъчни обеми от всички разрешени за употреба на територията на Р България ваксини против Covid-19.

 

Процесът по имунизация на деца на възраст от 5 до 11 г.

 

срещу коронавирусната инфекция не е бил прекратяван след започването му в края на 2021 г. Ваксинацията на деца се извършва след предварително записване на час телефон 02/ 91 54 574. Непосредствено преди поставянето на ваксината педиатър оценява състоянието на малките пациенти, което е част от строг протокол, гарантиращ гладкото протичане на процеса по имунизация.


По-високият риск от заразяване, по-тежкото протичане и по-неблагоприятен изход от болестта прави ваксинацията силно препоръчителна за хора, страдащи от онкологични заболявания.


„Рискът за онкопациентите трябва да бъде разглеждан в контекста на тяхното лечение – с химиотерапия, с таргетна терапия, с имунотерапия или с ендокринна терапия, като се вземе предвид възраст, общо състояние, стадий на болестта и придружаващи заболявания“ – се посочва на сайта „+мен“ като част от образователната кампания на Министерството на здравеопазването с цел насърчаване на ваксинационния процес. Повече подробности и препоръки за имунизацията на пациенти с онкологични заболявания можете да намерите тук.


Ваксинирай се! Бъди свободен!


Работното време на пунктовете пред главния вход на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, където гражданите могат да си направят антигенни и PCR тестове, остава непроменено: всеки ден от 8:00 до 19:00 часа.

Коментари