Публикация

Кръводарителска кампания на 10 и 11 май в СБАЛАГ „Майчин дом”

Кръводарителска кампания на 10 и 11 май в СБАЛАГ „Майчин дом”

На 10 май, вторник, и 11 май, сряда, в сградата на СБАЛАГ „Майчин дом” на ул. „Здраве” 2 ще се проведе ежегодната пролетна кръводарителска кампания с екипа на Университетската акушеро-гинекологичната болница, студенти и преподавателския състав на Медицински университет - София.

 

Кръводарителската кампания на Националния център по трансфузионна хематология има за цел да съсредоточи вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество с помощта именно на медицинските специалисти от СБАЛАГ „Майчин дом” и студентите и академичен състав на Медицински университет – София. Дарената кръв ще подпомогне обезпечаване на лечението на пациенти на територията на София и Западна България с необходимите количества кръв и кръвни съставки.

Спасяването на човешки животи не е привилегия само на медицинските специалисти

– всеки един чрез даряване на кръв може да стане герой, защото преливането на кръв и кръвни продукти ежесекундно помага на хора в целия свят!

 

Едно даряване на кръв може да спаси живота на до трима души!


Кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.


Пунктът в СБАЛАГ „Майчин дом” ще е в Кабинета по здравни грижи, а часовете за кръводаряване са от 9:30 до 16:30 часа на 10 и 11 май 2022 г.

 

Коментари