Публикация

Над 3800 служители на ЦСМП са преминали обучение по проекта ПУЛСС

Над 3800 служители на ЦСМП са преминали обучение по проекта ПУЛСС

От началото на обученията по линия на проект № BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС) до днес, 13 май, петдневно теоретично и практическо обучение преминаха общо 3804 служители на центровете за спешна медицинска помощ в страната. През настоящата седмица в обучителния процес се включиха 111 души - работещи в центровете за спешна медицинска помощ в Благоевград, Бургас, Варна, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, София, Стара Загора, Хасково и Шумен.

 

Обученията се провеждат в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, а лектори са водещи наши лекари с богат професионален опит. В изпълнение на проекта ПУЛСС надграждащи знания и умения за работа със спешни пациенти ще получат близо 7000 души, ангажирани в системата на спешната медицинска помощ у нас. Веднага след екипите на центровете за спешна помощ курсове ще преминат и работещите в спешните отделения на болниците с над 50% държавно участие в капитала.

 

По линия на проекта за Националния център за обучение и квалификация са закупени специализирани медицински манекени /симулатори/, както и необходимото за провеждането на обученията офис оборудване и обзавеждане, а всички 170 филиала на центровете за спешна медицинска помощ са оборудвани с нови компютърни конфигурации.

 

Министерството на здравеопазването изпълнява проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ в качеството си на конкретен бенефициент по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020.

 

Основна цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал. Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ. Крайният срок за изпълнение на проекта е 31.12.2022 г.      

Коментари