Публикация

Две седмици безплатни консултации за спортисти в Пловдив

Две седмици безплатни консултации за спортисти в Пловдив

Безплатни консултации за спортисти ще проведе  от 17-ти до 31-ви май 2022 г. екип от специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, неврология, ортопедия и травматология в МЦ по рехабилитация и спортна медицина I (МЦРСМ I) в Пловдив, приемник на Спортния диспансер.

Кампанията е по повод Националния ден на спортиста – 17-ти май

Организираме ги по повод Националния ден на спортиста – 17-ти май, каза управителят д-р Влатко Глигоров, дм. Той отбеляза, че от прегледите могат да се възползват както хора, наскоро претърпели спортни травми, така и страдащи от хронични.

Най-честите травми са навяхвания и мускулни разкъсвания

Едни от често срещаните травми при активно трениращите са навяхванията, мускулното разкъсване, тендовагинитите (от групата на дистрофиите), разкъсване на менискус.

 

Значително по-рядко се отчита увреждане на периферни нерви, отворени рани, бурсити и др., обясни д-р Глигоров. Той заяви, че центърът има дългогодишен опит в обслужването на активни спортисти, който е в основата на съвременната дейност.

Бившият Спортен диспансер е експерт в диагностиката и лечението на тази патология

Особено полезна е високата експертност в областта на функционалната диагностика, физическото развитие на подрастващите, биостимулирането и спортния травматизъм. Бившият Спортен диспансер е оборудван с модерна апаратура, която гарантира много добри възможности за диагностика и лечение на пациентите.

 

Желаещите да се прегледат трябва предварително да си запишат час на тел: +359 87 7054110. От тях няма да се изискват направления от семейните лекари.

 

Коментари