Публикация

#SofiaHerniaDays: Медици от цяла България се събраха във ВМА

#SofiaHerniaDays: Медици от цяла България се събраха във ВМА

Над 150 са регистрираните участници в първото издание на #SofiaHerniaDays, организирано от Клиниката по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на Военномедицинска академия (ВМА).


Форумът бе открит от началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS:

Имам удоволствието да Ви приветствам с „Добре дошли!” във ВМА, която е домакин на това интересно според мен събитие #SofiaHerniaDays. Събитие, което съчетава всичко най-актуално и ново в областта на херниологията.

В исторически аспект има над 220 описани методики за лечение на хернии

и то само за ингвинални хернии. Нито една методика не дава задоволителен резултат и търсенето продължава и до днес с навлизане на най-новите технологии.


Имаме удоволствието да поканим лектори, които активно се занимават с тези проблеми. Те ще представят на Вашето внимание най-новите неща в областта. Ще наблюдавате и операции на живо, с възможност за задаване на въпроси с цел разясняване на отделните етапи от операцията.


В съвременното общество все по-голям натиск има върху нас да действаме икономично, да работим бързо, да дадем добър резултат за болния с малък болничен престой, с малка или минимална оперативна травма и възможност за връщане в социалния живот колкото се може по-бързо. Това са част от изискванията, които са извън медицинския аспект, но те въобще не са за пренебрегване. Именно в тези нови методики, които ще бъдат представени на Вашето внимание, са засегнати тези аспекти.
Колеги, благодаря Ви за вниманието. Изключително много се радвам, че днес в залата виждам толкова млади хора.


Желая ползотворна работа и успех на форума.

Коментари