Публикация

БЛС започва преговори за закупуване на сграда за Дом на лекаря

БЛС започва преговори за закупуване на сграда за Дом на лекаря

121 години след основаването на Български лекарски съюз медиците най-накрая ще имат свой дом. 74-тият Събор на Съсловната организация реши да инвестира и даде мандат на Управителния съвет на Български лекарски съюз за започване на преговори за закупуване на сграда на лекарите в столицата.

 

Всички подробности и параметри от предстоящите преговори са в процес на уточняване. Закупуването на сграда от Български лекарски съюз не е обвързано по никакъв начин с парцела в двора на Медицинска академия, който е собственост на Съсловната организация и на който към този момент няма възможност да бъде построена сграда, заради съдебен спор.

 

Български лекарски съюз е второто учредено в световен мащаб сдружение на медици с над 32 000 члена към този момент, които за първи път, след повече от век, ще имат свой собствен дом.

Коментари

Уважаеми колеги, дано най-накрая,и БЛС, както всички сериозни съсловни организации в ЕС,да има собствен  дом, инициатива,която започна преди 15  години.Надявам се този път да се получи,за разлика от предишните опити.Желая успех!