Публикация

Иновациите от последната година във фокуса на Третата национална АГ конференция

Иновациите от последната година във фокуса на Третата национална АГ конференция

Третата национална конференция по иновации в Акушерството и гинекологията с международно участие ще се проведе от 19 до 22 май 2022 г. х-л RIU Helius Paradise в комплекс "Слънчев бряг".


Организира се от Българска асоциация по иновации в акушерството и гинекологията, Българска асоциация по гинекологична ендокринология, Българска асоциация по урогинекология, Национален съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ, МБАЛ „Св. Мина“-Пловдив.

Участниците ще се запознаят с най-новите постижения

На нея участниците ще имат възможността да се запознаят с най-новите постижения на науката в областта на акушерството и гинекологията, разработени през последната година, заяви председателят на организационния комитет проф. д-р Петър Петров.

Лечение на стерилитет със стволови клетки

Проф. Атанас Щерев ще представи възможностите за лечение на инфертилитет при жените със стволови клетки и техните продукти. С иновативните подходи за обезболяване в акушерството ще запознае аудиторията анестезиологът д-р Александър Кючуков. Проф. Ивона Даскалова ще говори какви са съвременните начини за повлияване на диабет при бременни, а проф. Иван Костов – за последните постижения на роботизираната хирургия в гинекологията.

COVID-19 и Стрес инконтиненцията присъстват в част от презентациите

Не е пропусната и темата за COVID-19, на мен се падна да запозная колегите с иновативните подходи и концепции в борбата с коварната зараза, каза проф. Петров. И отбеляза, че и на тази конференция специално място е отделено на Стрес инконтиненцията при жените и най-новите подходи в лечението, за което ще информира участниците д-р Георги Кошничарски. Той е убеден, че огромен интерес ще предизвика презентацията „Съвременни подходи за диетотерапия в подкрепа на фертилитета“, с която е ангажиран гл. ас. Светослав Стоев, дф. Проф. Людмил Пейчов и доц. д-р Валентин Ирмов ще изнесат доклад за възпалителните заболявания на вулвата и влагалището и овладяването им с хомеопатия.


Форумът ще протече в 5 научни сесии


Ще присъстват и редица компании, които ще презентират нови медикаменти и медицинска техника.

 

Вижте програмата в прикачения файл.

Прикачени файлове

ПРОГРАМА 2022.pdf

Коментари