Публикация

Санаториумът на ВМА в Банкя разширява водолечението с нови процедури

Санаториумът на ВМА в Банкя разширява водолечението с нови процедури

На 19.05.2022 г. се проведе тържествено освещаване на новоизградения външен басейн с минерална вода и съоръжение за подводна лечебна физическа култура в Болница за продължително лечение и рехабилитация в Банкя, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА).


На събитието присъстваха представители на ръководството на ВМА, началниците на военните болници в страната, представители на Столична община - Район Банкя, генералният директор на БЧК и други.

Tова е поредното съоръжение, което ще допълни комплекса на лечение на пациентите в най-стария военен санаториум, имайки предвид, че водолечението е основен метод за лечение тук в Банкя. Благодаря на всички, които спомогнаха за изграждането му, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Управителят на болницата д-р Георги Давидов подчерта, че

санаториумът предоставя възможност да се използват уникалните климатични условия, минералната вода и съвременната апаратура

за физиотерапия и рехабилитация заедно с екип от високоспециализирани медицински специалисти – лекари, медицински сестри и рехабилитатори, а с изграждането на басейна възможностите за рехабилитация с минерална вода се разширяват. Новото съоръжение е елемент от доизграждането и развитието на водолечението в най-стария военен санаториум у нас, с цел подобряване и издигане на по-високо ниво не само на лечението, но и на профилактиката и възстановяването на пациентите.


Тук се лекуват пациенти със сърдечносъдови заболявания, заболявания на централната и периферната нервна система, както и на опорно-двигателния апарат, включително с луголечение.


Басейнът ще бъде експлоатиран единствено за нуждите на лекуващите се в БПЛР - Банкя пациенти.

Коментари