Публикация

Нели от Бургас: Д-р Аделин Иванов ме избави от инвалидната количка

Нели от Бургас: Д-р Аделин Иванов ме избави от инвалидната количка

Моля ви пишете за д-р Аделин Иванов, травматолог в болница "Токуда". Този лекар заслужава огромна почит. Накара ме да вярвам, че животът е прекрасен. С тези думи се обърна към инициативата "Добрият лекар" на КредоУеб Нели Дякова от Бургас.

Ето как описа тя трагичната случка, оставила дълбоки белези в нейния живот:

Пострадахме при тежка катастрофа с автобус, с който пътувахме от Бургас за София. Край Карнобат при изпреварване рейсът се блъсна челно в газовоз, който идваше насреща. Имаше жертви сред пътниците, загинаха и шофьорите. 

 

Със съпруга ми останахме живи, но бяхме доста натрошени и настанени в болница в Бургас в кома. Така или иначе там не успяха да ни излекуват. Прибрахме се вкъщи, но и двамата бяхме неподвижни в продължение на 2 години, защото и двата ни крака бяха натрошени на 5-6 места. За нас и за дома ни се грижеха децата, близки и приятели. Съпругът ми се възстанови, но аз останах на инвалидната количка в продължение на 2 години. Прогнозата на лекарите беше песимистична и ми казваха, че няма как да се оправя и ще остана така. 

 

д-р Аделин Иванов

Наши близки ни помогнаха да намерим този светец

Но наши близки намериха този светец - д-р Аделин Иванов, и той ни подаде ръка. Тогава работеше в Стара Загора и още при първия преглед ми каза: "Ще ви вдигна на крака!". След няколко операции при него, пирони, шини, след още една година АЗ ПРОХОДИХ!!!

 

Никой не вярваше от бургаските лекари, че ще стана от инвалидната количка, но ето АЗ ХОДЯ. Костта на левия ми крак беше изгнила и сега малко е скъсен, но ХОДЯ, мили хора!

 

След това Нели посещава кабинет в Ямбол, където д-р Иванов провежда консултативни прегледи в Ямбол, за да проследи състоянието ѝ. "Беше толкова внимателен и грижовен, а след това излекува и съпруга ми. Върна ми крака и ни спаси от тежка инвалидизация", споделя развълнувано бургазлийката. 

Коментари