Публикация

Винено хапче срещу редица здравословни проблеми

Може ли всекидневният прием на хапче да намали риска от сърдечни заболявания, рак и Алцхаймер, да забави процесите на стареене и дори да помогне за отслабване?


Според някои производители на добавки таблетки с ресвератрол (вещество, което дава червен цвят на виното) наистина могат да помогнат за различни здравословни проблеми.

Новите изследвания показват, че комбинацията между „виненото хапче”  и лекарство срещу диабет намаляват риска от деменция. Смята се, че двете активни вещества предотвратяват натрупването на плаки в мозъка, които могат да доведат до загуба на паметта, объркване, и Алцхаймер.

Експертите твърдят, че няма никакво съмнение, че ресвератролът е мощен антиоксидант, съдържащ се в гроздето, малините, боровинките и фъстъците, и може да се справи с гъбични и бактериални инфекции.

При хората подобни антиоксиданти понижават риска от сърдечни заболявания, рак и деменция, като помагат за предотвратяване на клетъчни увреждания.

Ресвератролът се смята, че предизвиква смъртта на злокачествените клетки при рак, а при болестите на сърцето намалява възпалителните процеси в артериите.

Необходими са обаче още изследвания, които да докажат безопасността и ефективността на ресвератрола в таблетна форма, тъй като високите дози могат да предизвикат безсъние, ставни болки, диария и акне.

Коментари