Публикация

Д-р Николай Брънзалов: БЛС ще реагира остро на хибриден обмен на документи

Д-р Николай Брънзалов: БЛС ще реагира остро на хибриден обмен на документи

Българският лекарски съюз ще реагира много остро за всякакъв вид хибриден обмен на документи. Когато един документ е електронен, няма да има хартиен.


Това заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

 

По думите му за медицинските специалисти

има доста неясноти около дигитализацията на извънболничната помощ

„Колегите са стресирани, защото това е ново начало. Винаги сме били „за“ дигитализацията на здравеопазването, за да се намали административната тежест. От информационната система се черпи информация за виртуалния талон, за да се извърши манипулацията. Всеки един лекар ще има достъп до пациентското досие, когато дигитализацията завърши, а е добре пациентът да носи и хартиени документи със себе си“, обясни той.


Според него електронните направления се променят с пускането на повече от 6 показателя, както и повече възможности пациентите да бъдат изследвани.

„Електронният талон за хоспитализация ще е факт след около 2 месеца. В лекарските кабинети няма да има тонове хартия“, допълни д-р Брънзалов.

Коментари

Не се изказвай неподготвен докторе. Когато в БЛС престанат да носят лява обувка на десен крак, тогава може би нещата ще се случат.

Д-р Брънзалов, БЛС за пореден път не знае какво точно се случва в здравеопазването и какво точно е ежедневието и мнението на членовете на БЛС.

Като имаме предвид хаоса и резултатите, явно консултантите на БЛС за електронизацията в здравеопазването са некомпетентни и с посредствени възможности.
А поведението на секретаря на БЛС, при отправена молба за помощ свързана с работния процес, от ОПЛ към него е нагло, безхаберно и неприемливо. 
Не може да искате писмено изявление за проблеми с процес в който БЛС е участник.
Като редови член на БЛС, искам оставката на самозабравилия се секретар на БЛС - д-р Валентин Пеев.
Като не Ви е срам от заплатите които сте си гласували, поне правете минимални усилия да ги заслужите.

и как ще реагирате "остро" както досега учтиво и услужливо кимайки одобрително?!