Публикация

Подаръци и сладкиши зарадваха децата на УМБАЛ „Свети Георги“ за 1 юни

Подаръци и сладкиши зарадваха децата на УМБАЛ „Свети Георги“ за 1 юни

Тържествена програма по повод детския празник 1 юни организираха в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив за най-малките пациенти и техните родители.

 

В Клиниката по детска хирургия, начело с проф. Пенка Стефанова, разрязаха голяма шоколадова торта на Мечо пух и приятели, дарена от сладкарски цех „Амбелино“.

Развълнувани, част от хлапетата дори избраха да кажат по някое стихотворение или песничка и, въпреки причините да са в клиниката, лицата им се озариха от щастие.

Дечицата участваха в кампанията „Усмихни се и оцветявай с Мечо“

и получиха книжки за оцветяване и цветни моливи, с които да разнообразят престоя си и да отбележат цветния детски празник. Автор на книжката е Виктория Петрова, майка на две деца и основател на сайта www.detskiprikazki.com, където може да прочетете и слушате приказки от нови български автори безплатно. Кампанията бе подкрепена от международната платформа GoGetFunding и достигна до университетската болница с помощта на координатора Радостина Атанасова от РЗОК – Пловдив, която гостува в клиниката, за да раздаде подаръците на децата.

Преди дни бе обновено Отделението по неонатология с помощта на дарители

По същото време в Клиниката по акушерство и гинекология се раздадоха подаръци за бебенцата и техните родители. Преди дни с помощта на дарители бе извършено обновление на Отделението по неонатология към УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив.

Фирма Chipolino помогна за реновирането и обзавеждането на стаята за изписване, фоайето за изписване и свиждане и манипулационната в отделението. От Nestle обзаведоха изцяло пост-интезивните сектори с ново оборудване, а  от Hipp се погрижиха да брандират вратите в нов дизайн.

 

По случай първи юни бяха раздадени подаръци на всички новородени и техните майка. Те бяха осигурени от Nestle, A-Derma, Chicco, Hipp и Mustela. Работещите в отделението също получиха подарък - ново работно облекло от фирма Hipp.

Библиотеките в детските отделения са много необходими

Тази вечер на площад „Стефан Стамболов“ до 20 часа ще се проведе детският купон „Вълшебно лято с радио КАТРА ФМ“. Както всяка година и тази избират да застанат зад важна кауза – събиране на средства за детски библиотеки в детските отделения на УМБАЛ „Свети Георги“. Всяко дете, попаднало в болница, знае, че часовете там текат по-бавно, но книгите имат суперсилата да направят престоя по-лек.

 

По време на тържеството, доброволците на БЧК ще събират с касичка минимални средства, като в замяна всеки ще получи минерална вода и билет за финалната томбола. В 19:25 официално ще се обявят събраните средства, а дарението ще приеме проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги“.

Коментари