Публикация

Излезе декемврийският брой на сп. „Health.bg”

В навечерието на най-хубавите празници списанието реши да направи нетрадиционен подарък на българските лекари, като публикува думи на благодарност от известни личности.


За своите доктори и признателността си към тях разказват бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков, композиторът Найден Андреев, първият български космонавт Георги Иванов, артистът Ириней Константинов, поетът и публицист Румен Леонидов, социоложката Мира Радева, певицата Маргарита Хранова, журналистът Бойко Станкушев и политикът Соломон Паси.

Управителката на НЗОК д-р Нели Нешева споделя мнението си, че медиците у нас нямат основания за протести, защото парите на касата вече не се разпределят на тъмно и заплатите се получават в нормалния график.

Според председателя на БЛС д-р Цветан Райчинов, зам.-председателя д-р Георги Ставракев и секретаря на браншовата организация д-р Димитър Ленков лекарите имат сериозни причини за недоволство.

Доц. Владимир Пилософ, изпълнителен директор на Националната кардиологична болница, застъпва становището, че от точната сметка на разходите започва поставянето на ред в системата.

В новия брой на безплатното издание ще прочетете още какво означава „здравен медиатор”, проблемите пред донорството у нас и в Европа, как липсата на мениджъри пречи на развитието на здравеопазването в Турция.

Коментари