Публикация

КОИ СА ПРИЗЬОРИТЕ В ЛИДЕР НА МНЕНИЕ? ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ ЮЛИ!

КОИ СА ПРИЗЬОРИТЕ В ЛИДЕР НА МНЕНИЕ? ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ ЮЛИ!

Още със създаването си през 2013 г. CredoWeb направи заявка да се наложи  като комуникационна платформа, която стимулира изграждането на професионално медицинско общество. През годините формите и подходите за това бяха различни - и офлайн, и онлайн. През 2019 г. се доближихме най-много до тази идея, като учредихме приза ЛИДЕР НА МНЕНИЕ, с който се окичиха близо 100 лекари, взели активно участие във виртуалните дискусии. Тогава обаче все още дигиталният професионален дебат вървеше паралелно и като половинчата алтернатива на живия.   

 

COVID-19 промени трайно комуникацията и вече е вън от съмнение, че и занапред  тя ще се развива в единен хибриден поток.  Сега, когато бавно се оттласкваме от пандемичната доминанта и по нов начин се връщаме към многообразието от теми и проблеми, се вижда, че дефицитът на лидерство, на съществен дебат и ярки, категорично заявени професионални позиции е по-голям от всякога.  

 

Затова подновихме класацията ЛИДЕР НА МНЕНИЕ при следните критерии:
 

  • Брой мнения/коментари в професионални дискусии/уебинари;
  • Популярност на споделените мнения/коментари – най-коментирани, най-харесвани;
  • Поставени въпроси в професионални дискусии/уебинари като принос за развитие на дебат в медицинска общност;
  • Заявена позиция (брой мнения/коментари) в обществени дискусии;
  • Брой мнения/коментари под публикации в платформата.

Най-високо оценената активност ще бъде мнение/коментар/поставен въпрос в професионална дискусия или уебинар. Всеки от тях ще носи 5 точки. Всеки коментар или лайк към мнение или коментар допълнително ще вдига рейтинга му.

Заявена позиция в обществени дискусии ще носи 3 точки, а коментар под публикация – 2. Базовото включване също ще се бонусира. 

 

СКАЛА ЗА ОЦЕНЯВАНЕ


5 т. - мнение/поставен въпрос в професионална дискусия/уебинар;

4 т. - коментар към мнение/поставен въпрос в професионална дискусия;

3 т. - мнение в обществена дискусия;

2 т. - коментар под публикация;

1 т. - харесване на мнение/поставен въпрос в професионална дискусия;

1 т. - включване в професионална дискусия/уебинар или обществена дискусия.

 

В класацията участват всички лекари, но призьорите се излъчват по специалности с презумпцията, че така е сравнима активността в професионалния дебат. Без значение са степента на квалификация, научното звание, работното място или градът. Активностите на модераторите не се бонусират.

 

Първите Лидери на мнение за 2022 г. ще бъдат излъчени през юли, като това ще бъде отразено в профилите им. Най-активни през периода юни-юни се очертават  общопрактикуващите лекари, които участваха и продължават да участват в 22 виртуални събития, кардиолозите (19 cъбития) и ендокринолозите (15 събития).

 

Следващият период е от юли до декември, след който също ще се излъчат победители. Отделно ще бъде излъчен и Лидер на мнение за цялата 2022 г., което ще се обяви в началото на 2023 г.

 

Коментари