Публикация

Какво четоха лекарите в CredoWeb.bg през май и от началото на 2022 г.

Какво четоха лекарите в CredoWeb.bg през май и от началото на 2022 г.

Здравното е-досие на пациентите и кога ще бъде напълно готово то  е темата, предизвикала най-голям интерес през май сред лекарите, които посещават CredoWeb.bg. От нея те разбират, че министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова уверява, че от 1 август всички дейности в болничната медицинска помощ – от историята на заболяването през извършените медицински дейности и прегледите до резултатите от тях, ще бъдат дигитализирани.

 

На второ и трето място медиците са поставили 2 теми, свързани с COVID-19: "Мултифакторно лечение на пост-COVID-19 синдром" и "Лечение на гастроентерологични последствия от COVID-19 (ВИДЕО)".

 

На 4-то място е заглавието "Проф. Кинов вдига на крака 24-годишния Димитър след 28 операции!" от инициативата на CredoWeb.bg. "Добрият лекар". Публикацията представя история за силата на волята на един млад мъж и за куража на един лекар да доведе до успешен край битката с болестта, независимо от спънките, препятствията и провалите. 

От 5-о до 10-о място по популярност през месец май 2022 г. са:

От началото на 2022 г. най-голям интерес за лекарите представлява публикацията „Опитът на Израел с 4-та доза COVID ваксина“. Въпреки че след четвъртата доза от препарата Biontech/Pfizer може да се наблюдава „задоволително увеличение“ на антителата, учените смятат, че 4-тата доза не е достатъчна защита за варианта Омикрон. Д-р Гили Регев от болница Шиба в Тел Авив коментира, че четвърта доза на имунокомпрометирани хора може да осигури известно предимство.

 

С темата за имунизациите срещу коронавирус е свързана и публикацията, заела второто място в търсенията на лекарите – „Английският доклад за имунитета след ваксина - понижава ли се той в сравнение с този след боледуване?“

 

Третото място заема „Опасно усложнение от коронавируса констатираха лекарите от хирургията на ИСУЛ“ - едновременна тромбоза (запушване) както на венозните, така и на артериалните съдове.

 

От 4-о до 10-о място по популярност от началото на 2022 г. са:

Коментари