Публикация

Павел Колев е новият управител на AbbVie за България

Павел Колев е новият управител на AbbVie за България

Павел Колев е новият управител за България на биофармацевтичната компания AbbVie от 1 юни 2022 г., съобщи Золтан Якаб, вицепрезидент на компанията за Централна и Източна Европа.

 

Павел Колев поема поста от досегашния управител Кирил Николчев, който по-рано обяви решението си да се насочи към раазлично професионално предизвикателство.

Павел Колев е част от екипа на AbbVie на практика от 2012 г., когато се присъединява към Abbott – България като продуктов мениджър на лекарствения продукт Humira. През 2013 г. той заема последователно позициите старши продуктов мениджър и мениджър на бизнес структурата (BUM) за Humira.

 

През 2016 г. е промотиран за търговски мениджър на направлението Humira, Гастроентерология в Регионалния екип EEME&A (Eastern Europe, Middle East and Africa), а по-малко от 3 години след това – за търговски директор за Humira (всички индикации) в същия регион. През 2020 г. Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип на компанията като директор за направлението Humira, Гастроентерология, след което се включва в глобалния маркетингов екип, подготвящ пускането на пазара на лекарствения продукт Skyrizi  в индикацията Болест на Крон (CD). На поста управител на AbbVie за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ (BUD Immunology) в Русия, която е заемал от 1 септември 2021 г.

 

Преди работата си в Abbott/AbbVie, Павел Колев е бил на различни позиции в AstraZeneca в България. Кариерата му във фармацевтичната индустрия започва в „Санита Трейдинг“ и „Софарма“. Той е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет – София.

 

Кирил Николчев остава в екипа до края на юли, за да се осигури приемственост и плавен преход в управлението.

 

„След почти 15 години в Abbott/AbbVie взех решение да напусна корпоративния фарма свят и да опитам нещо различно. Имах щастието да работя в чудесна компания с важни продукти, с прекрасен местен екип и да имам за началници смислени лидери. Щастлив съм, че Павел Колев ще заеме моята позиция от 1 юни, защото Павел е в AbbVie от 2012 година, познава компанията, средата и хората, а и в последните 6 години имаше шанса да развие уменията си на различни глобални позиции в AbbVie“, написа Кирил Николчев до колегите си в Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

 

Под ръководството на Павел Колев AbbVie – България ще продължава да бъде гарант за достъпа на българските пациенти до иновативните лекарства на компанията, ще бъде пример за високо ниво на социална отговорност. Сред приоритетите на AbbVie – България е и сътрудничеството с научните медицински и фармацевтични общности. В лицето на компанията институциите на България имат стабилен партньор в осигуряването на най-съвременните и качествени терапевтични решения за българските пациенти.

Коментари