Публикация

Финансистът Владимир Георгиев е новият прокурист на Александровска болница

Финансистът Владимир Георгиев е новият прокурист на Александровска болница

Досегашният изпълнителен директор на ББР ще помага за стабилизирането на финансовото състояние на най-старата и най-голямата университетска болница в страната.


Владимир Георгиев, дългогодишен финансист и банкер, ще заеме поста прокурист на УМБАЛ „Александровска“ с решение на Съвета на директорите на лечебното заведение от 27.05.2022 г. Той ще се включи в управлението на най-голямата университетска многопрофилна болница в страната съвместно с настоящия изпълнителен директор д-р Атанас Атанасов. Причината е лошото финансово управление на болницата през последните години и натрупаните просрочени задължения в размер на 38 млн. лева към м. май 2022г.

Новият представител на ръководството ще бъде натоварен с процеса по стабилизиране на финансовото състояние

чрез промяна във вътрешните процедури и правила, предоговаряне на дълговете ѝ към кредиторите, оптимизиране на приходите и разходите, както и повишаване на оперативната ефективност на лечебното заведение.

Владимир Георгиев е доказан експерт в международната дейност и ликвидността на банките и търговските дружества

Има опит в консолидирането и оздравяването на кредитни и корпоративни институции. Над 19 години е участвал във финансовото управление на български и чуждестранни инвестиции в различни сектори на икономиката. Специализирал е финанси и банково дело в Германия, Австрия, Белгия, Люксембург. Преди да заеме поста в Александровска болница е бил член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българската банка за развитие.


Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ е най-старата и една от най-големите в страната. Тя е водещ национален университетски и лечебен център, специализиран още в трансплантационната, диспансерната, учебната и научно-изследователската дейност.

Коментари