Публикация

Предстои Вторият интердисциплинарен форум в областта на ревматологията

Предстои Вторият интердисциплинарен форум в областта на ревматологията

От 24 до 26 юни в Бургас ще се проведе Вторият интердисциплинарен ревматологичен форум. Това обяви пред Credoweb ревматологът проф. Златимир Коларов. Той каза, че освен специалисти по ревматология на конгреса ще присъстват много ортопеди и ендокринолози.

 

Конгресът се организира от Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза, чийто председател е проф. Коларов. Участниците са подготвили 15 пленарни доклада, 15 научни съобщения, няколко научни сесии и симпозиуми.

 

„Темите са свързани със съвременното лечение и диагностиката на всякакви заболявания в областта на ревматологията – възпалителни ставни заболявания, дегенеративни, системни заболявания на съединителната тъкан. Новостите са свързани с биологината терапия, която е хитът в лечението. Също така употребата на т.нар. джак киназни инхибитори и ехографията, като съвременен метод за диагностика“, каза проф. Коларов.

 

По думите му по време на форума ще има и пленарни доклади от млади лекари. Той добави, че провеждането на подобни форуми е начин да се вдигне общото ниво на медицината в областта на ревматологията.

 

Цялата програма на форума можете да видите тук.

 

Коментари