Публикация

Проф.Асена Сербезова: Не е далече моментът, в който професията на фармацевта ще бъде оценена достойно

Проф.Асена Сербезова: Не е далече моментът, в който професията на фармацевта ще бъде оценена достойно

Доверието между лекари и фармацевти, между фармацевти и пациенти нарасна в хода на пандемията. Не е далече моментът, в който нашата професия ще бъде оценена достойно, заяви проф. Асена Сербезова на откриването на XV издание на Българските фармацевтични дни. Най-големият фармацевтичен форум се провежда в Пловдив под мотото "Отговорни в професионализма". Над 400 фармацевти от цялата страна се събраха, за да отбележат заедно професионалния си празник и да сверят часовника си с новостите в науката и индустрията. 

 

Преживяхме две години, които обърнаха целия ни живот и като професионалисти, и като хора. Пандемия, война...продължаващи сътресения. Тези промени дадоха тласък на различни процеси като дигитализацията, отлагани дълго време, но от които няма връщане назад. Идва време за нови дейности в аптеката, нови предизвикателства, които трябва да посрещнем.

Ако искаме да се развиваме, трябва да предизвикваме промените, а не да вървим след тях!

Това изтъкна маг.-фарм. Велина Григорова, председател на УС на БФС. Тя обърна специално внимание на новите дейности в аптеката, свързани с консултирането на пациентите.

 

Проф. Сербезова напомни, че силата на гилдията е в знанията, професионализма и вярата в науката, която фармацевтите носят в сърцето си.

 

Председателят на БФС и главният секретар на съюза маг.-фарм Димитър Маринов връчиха традиционно наградите "Магистър-фармацевт на годината". С приза "РФК на 2022 година" бе отличена РФК София - Столична.

 

 

Коментари