Публикация

Проф. Николай Димитров е новият директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“

Проф. Николай Димитров е новият директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай Димитров, дн, за изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

Проф. Димитров е завършил Медицинската академия в София

специалност „Медицина“. Има придобити специалности по вътрешни болести и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 г. е придобил научна степен „доктор на науките“ в област „Кардиология“.

Проф. Николай Димитров има богат опит в областта на кардиологията

Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е свързан с УМБАЛ „Св. Екатерина“, където започва работа през 1992 г. като асистент. През 2004 г. е назначен за медицински директор на учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“, а през 2005 г. е завеждащ Клиниката по вътрешни болести към лечебното заведение. В периода 2006 – 2007 г. проф. Димитров е бил консултант по Инвазивна кардиология в учебните бази на УМБАЛ „Св. Екатерина“ и болница „Лозенец“. От 2010 г. до 2014 г. е заемал длъжността доцент по кардиология в учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“.


В периода 2015 г. - 2016 г. е бил гост професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена.


От 2020 г. досега проф. Димитров е заемал длъжността главен секретар на Медицински университет – София.

Проф. д-р Николай Димитров има над 80 научни публикации в български и международни издания

Той има опит и в управлението на държавни и частни лечебни заведения – бил е изпълнителен директор на Националната кардиологична болница и МБАЛ „Доверие“, София.


Ръководният екип на МЗ изказа благодарност към досегашния директор на УМБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болницата. Към проф. Начев е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение.

 

Източник: Министерство на здравеопазването

 

Снимка: Флагман.бг

Коментари

Честито.

Лично мнение. Макар годините да вървят, старите кучета все още не са за изхвърляне...