Публикация

Доставен е супер модерен апарат в Отделението по Гастроентерология

Доставен е супер модерен апарат в Отделението по Гастроентерология

Иновативна система модел "Imagina" на японския производител Pentax бе закупена за Отделението по Гастроентерология в болница „Медлайн“.

Открива труднозабележими образувания

С нейното инсталиране се цели повишаване на нивото на диагностика на труднозабележими образувания в гастроинтестиналния тракт, тяхната биопсия или тяхното миниинвазивно хирургично отстраняване.

 

Апаратът е окомплектован с гастроскоп и колоноскоп с HD чип от ново поколение и с иновативен светлинен източник, инсталиран в далечния край на системата. Тя е изцяло дигитална, с най-висока разделителна способност.

 

„Тя ни е много необходима в момента, тъй като все по-често в отделението постъпват пациенти с онкологични заболявания. - За жалост заради пандемията от COVID-19 голяма част от тях идват с доста напреднал туморен процес и терапевтичните възможности при тези пациенти са значително ограничени“,

 

заяви началникът д-р Елена Топалова.

 

Предимствата за ранното откриване на злокачествени образувания на системата са няколко: освен високата разделителна способност, системата предлага три броя диагностични филтри, наречени виртуална хромоендоскопия i-Scan, които осигуряват различен поглед на екзаминатора върху структурата на лигавицата, нейния цвят и строежа на капилярните съдове. Това позволява изключително подробен оглед на всяко съмнително място.

При изследвания комфортът на пациентите е подобрен

В допълнение за пълна проследимост на процеса колоноскопия, има гастроскоп, доставен заедно със системния център. Те спомагат за повишаване комфорта на пациентите на МБАЛ „Медлайн“, тъй като техните гъвкави eлементи са създадени за по-безопасно, по-малко болезнено и по-пълноценно изследване на вътрешните органи чрез вградените в тях високи технологии.

 

Системата предлага възможности за снимков, видео и аудио архив за всеки пациент, като обемът на записаните снимки или филми е неограничен, което улеснява даването на второ мнение или допълването на изследването с хирургична консултация. Тя също така поставя много висок хигиенен стандарт чрез улеснения и по-ефективен начин за дезинфекция на целия апарат без употребата на адаптери за херметизация на дигиталния порт.

Система от такъв висок клас е единствената в Пловдив и региона

В обобщение може да се каже, че новата апаратура в болница „Медлайн“ предлага бърза и ефективна детекция на ранни злокачествени образувания в гастроинтестиналния тракт при повишен комфорт за пациента и уникални за България условия на хигиена, заяви водещият специалист в отделението д-р Апостол Георгиев. Той добави, че система от такъв висок клас е единствената на територията на Пловдив и областта.

Коментари